mobirise.com

BainsleyCovington

Ook Robin Hood richt enorme schade aan

Ook Robin Hood richt enorme schade aan

Steeds meer ogen richten zich op de Informatiebeveiligingsbranche. Dat is niet vreemd als je ziet hoeveel ‘beveiligingslekken’ er in relatieve korte tijd zijn geweest. Zowel in binnen- als buitenland wordt de roep om deze praktijken een halt toe te roepen sterker. Amerikaanse regeringskringen praten zelfs over een “serieus nationaal veiligheidsprobleem”. 


De schuld wordt gauw gevonden en aangewezen. Soms is een nationale overheid (zoals Noord Korea bij de hack van de Sony-filmstudio’s), en soms is het een groep van hackers met dubieuze ‘Robin Hood’ uitgangspunten.


Met het aanwijzen van een schuldige is er echter nog geen oplossing gevonden, hoogstens ontstaat er meer bewustzijn onder het grote publiek dat informatieve beveiliging niet alleen iets is voor IT-ers, die enkel welkom zijn als er een computerprobleem is.


Wat er vooral moet komen is het besef dat informatiebeveiliging een vak is en niet iets dat je als ondernemer bij de IT–afdeling kunt neerleggen onder het uitspreken van de woorden: “Doe jij dit even ….”. Dit besef leeft wel onder de grotere bedrijven maar bij middelgrote bedrijven is informatiebeveiliging toch vooral iets waar men naar kijkt als het te laat is.


De informatiebeveiligingsbranche zit gelukkig niet stil en er worden dan ook veel (bij)scholingstrajecten aangeboden, soms zelfs door gespecialiseerde bedrijven. Maar het start bij iedereen, van groot tot klein, met een inventarisatie van gevaren en mogelijke oplossingen. Liefst onafhankelijk, zonder banden met bedrijven die oplossingen bieden.


SHARE THIS PAGE!