mobirise.com

BainsleyCovington

Hackers op uw netwerk

Hackers op uw netwerk

In Nederland is het veilig om er op internet te surfen volgens beveiligingsbedrijf Kaspersky. Geruststellend gevoel, nietwaar? Het lijkt er dus op dat je in Nederland niet zo gauw aangevallen zult worden. Maar hoe zit het met aanvallen vanuit Nederland op andere landen? Is Nederland soms zo veilig omdat wij hier anderen aanvallen? Onder het mom van ‘de eerste klap is een daalder waard’?


Stelt u zich eens voor dat terwijl u rustig slaapt er allerlei beestjes in uw bed kruipen. Hoe zou dat voelen? Zou u daar wakker van worden? Maar hoe komt het dan dat u niet wakker ligt van al die krioelende activiteiten op uw bedrijfsnetwerk? Miljoenen bits en bytes die in en uit uw bedrijfsnetwerk gaan waarvan u natuurlijk weet wat ze betekenen. Want u hebt dat onderzocht. Of u hebt het laten onderzoeken.


Volgens Kaspersky is Nederland na Rusland en de VS het land wat de meeste malware verspreid. Kaspersky Lab blokkeerde alleen al in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 59 miljoen aanvallen vanuit Nederland. De kans is aanwezig dat die bits en bytes in uw bedrijfsnetwerk daar mede schuldig aan zijn. Stelt u zich eens voor dat er morgen een brief van een advocaat op uw bureau verschijnt. U wordt gedagvaard omdat er vanuit uw bedrijfsnetwerk een aanval is uitgevoerd op het bedrijfsnetwerk van een groot internationaal bedrijf of misschien zelfs een Amerikaanse overheidsinstelling en u draait er nu voor op. Slaapt u dan nog rustig morgenavond? ‘Ik ben gehackt’ is geen excuus meer, het antwoord zal dan zijn: ‘Dan had u maar maatregelen daartegen moeten nemen’.


Het is in het belang van uw bedrijf dat u en uw mensen zich bewuster worden van de gevaren die je niet direct ziet. Informatiebeveiliging is een discipline die continue aandacht vraagt. Laat de risico’s in kaart brengen, laat ze grondig analyseren en formuleer een geschikt en handelbaar plan om ze te lijf te gaan en vooral te voorkomen.


Wees u bewust van de risico’s die uw bedrijf loopt en bescherm u daartegen. Het inschakelen van expertise is echt geen overbodige luxe, het is een must geworden. Wie daarentegen voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten moet niet raar opkijken van de blaren op zijn billen.


SHARE THIS PAGE!